Matematik

Bestem siderne af trekanten

29. september 2019 af carlozz (Slettet) - Niveau: A-niveau

I trekant ABC er A = 38° og C = 58°. Endvidere er vinkel B's vinkelhalveringslinje v_B = 7

Bestem siderne i trekanten.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2019 af swpply (Slettet)

Har du prøvet med en tegning? Derefter bør det være lige til at indse hvilke trigonometriske relationer du skal bruge for at bestemme de forksellige sidelængder. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2019 af mathon

         Kald vB's fodpunkt for D og regn på 
         trekant ABD, hvor vinkel B (<ABD) er 42°
og     regn på 
         trekant BCD, hvor vinkel B (<CBD) er 42°,
samt |AC| =  |AD| + |DC|
      


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2019 af mathon

                       \small \begin{array}{lllll} \Delta ABD\textup{:}&\angle B=42\degree\quad \angle D=100\degree\\\\ &\left | AB \right |=c=\frac{\sin(100\degree)}{\sin(38\degree)}\cdot 7\\\\ &\left | AD \right |=\frac{\sin(42\degree)}{\sin(38\degree)}\cdot 7\\\\\\\\ \Delta BCD\textup{:}&\angle B=42\degree\quad \angle D=80\degree\\\\&\left | BC \right |=a=\frac{\sin(80\degree)}{\sin(58\degree)}\cdot 7\\\\ &\left | DC \right |=\frac{\sin(42\degree)}{\sin(58\degree)}\cdot 7\\\\ &b=\left | AC \right |=\left | AD \right |+\left | DC \right | \end{array}


Skriv et svar til: Bestem siderne af trekanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.