Matematik

tangentens hældning

02. oktober 2019 af Julieholm1111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der en venlig sjæl der vil hjælpe mig med denne opgave ? Forstår den ikke, og har sittet med den i 1 time nu.


Svar #2
02. oktober 2019 af Julieholm1111 (Slettet)

De skriver ikke hvordan man gør når det er en kendt hældning


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2019 af Bibo53

Du skal benytte formlen for tangenten til en differentiabel funktion:

y=f'(x_0)\cdot(x-x_0)+f(x_0),

hvor vi endnu ikke kender x_0. Start med at differentiere f. Vis derefter, at ligningen f'(x_0)=2 har løsningen x_0=\frac{1}{16}. Herefter er det bare at sætte ind i formlen ovenfor. Jeg får tangentens ligning til

y=2x+\frac{1}{8}


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2019 af SuneChr

.


Skriv et svar til: tangentens hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.