Matematik

Chi i anden-test signifikans

03. oktober 2019 af SofieAmalieJensen - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg er ikke helt med på hvordan man laver følgende opgave via et binomialtest-ark i excel. Opgave lyder:

I en landsdel udgjorde i 1977 salget af et bestemt bilmærke 20% af det samlede antal solgte biler. Markedsandelen for det pågældende bilmærke var altså 20%. I 1981 udvalgtes tilfældigt 50 nye biler solgt i landsdelen for at teste hver af følgende hypoteser på signifikansniveau 5%

h1: markedsandelen er steget

h2: markedsandelen er ikke faldet

h3: markedsandelen er uændret.

Jeg håber nogen kan hjælpe, tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2019 af AMelev

Du skriver i teksten binomialtest, men i overskriften chi i anden test.???? Det signalerer en binomieltest.
p = ssh (bilmærke) 1977 = 20%     n = stikprøveantal = 50
X = antal af bilmærket                   X ~ b(50,20%)
p1 = ssh(bilmærke 1981

H01: p1 > 20% Alternativ hypotese H11: p1 ≤ 20% Venstresidet test
H02: p1 ≥ 20%  Alternativ hypotese H11: p1 < 20% Venstresidet test
H03: p1 = 20%   Alternativ hypotese H11: p1 ≠ 20% Dobbeltsidet test (2 x 2.5%)

Jeg kan umiddelbart ikke kende forskel på H1 og H2, hvad test angår.

Lav et ark over b(50,j,20%) i Excel, hvis det er det, du skal gøre.


Skriv et svar til: Chi i anden-test signifikans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.