Matematik

Matematikopgave

04. oktober 2019 af andreasjensen3 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Er der nogen, der kan forklare, hvordan nedenstående opgave kan løses? Det ville være til stor hjælp :-)

Funktionen er bestemt ved f(x)=x^2+3

Punktet A(2,4) ligger i samme koordinatsystem, og punktet B(3,12) ligger på grafen. Lad C(x,f(x)) være et vilkårligt punkt på grafen.

a) Bestem AB

b) Bestem den værdi af x, så AC er mindst mulig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2019 af peter lind

a) se formel 69 side 14 i din formelsamling

b) du skal bruge afstandsformlen  d2 = (x-2)2 + (4-f(x))2


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2019 af AMelev

#0 Væn dig til at uploade et billede af opgaveformuleringen.
a) Er det |AB| du skal bestemme?
Henvisningen i #1 er til STX-formelsamlingen - jeg kan ikke finde den i HHX-formelsamlingen, så det er en formel, du skal lære.

b) Hvis |AC| er mindst mulig, så er |AC|2 mindst mulig, dvs. jf #1, at g(x) = (x-2)2 + (4-f(x))2 har min.
Bestem min (g).


Skriv et svar til: Matematikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.