Matematik

Reducér

06. oktober 2019 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

Reducér udtrykket: (a-b)x(a+b)+bx(a+b)-a


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2019 af OliverHviid

Ja...? Hvor er dit forsøg henne?


Svar #2
06. oktober 2019 af Danmark2018

Jeg ved ikke hvordan man gør, så jeg har ikke et forsøg. Har kigget i min formelsamling, men det giver ikke mening.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2019 af Mathias7878

Hvis man har to parenteser (y-x)*(y+x), så kan man bruge den distributive lov, dvs

(y-x)\cdot (y+x) = y\cdot y +y\cdot x+(-x)\cdot y+(-x)\cdot x = y^2+yx-yx-x^2 = y^2-x^2

og har man

y*(x+y) får man ligeledes ved brug af den distributive lov

x\cdot (yx) = y\cdot x + y\cdot y = x^2+yx

dvs du nu har, hvor y = a og x = b

y^2-x^2+x^2+yx-y^2

hvilket kan reduceres yderligere og du har derved svaret.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2019 af ringstedLC

eller bare en af kvadratsætningerne

To tals sum gange de samme to tals differens er kvadratet på første led minus kvadratet på andet led.


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.