Matematik

trekanter

09. oktober 2019 af ida12332 - Niveau: 9. klasse

hvordan kan man Beregner længden siden c i trekant ABC, hvor vinkel C er ret, a = 3 og b = 4


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2019 af StupidBird

Pythagoras. For retvinklede trekanter gælder det, at a^2+b^2=c^2

Så først udregner du a^2+b^2. Det tal du kommer frem til, er c^2. For blot at få c, skal du tage kvadratroden af det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2019 af SuneChr

# 0
Den retvinklede trekant, du nævner, er vigtig at huske siderne på. De er nemme at huske.
Vi kalder denne trekant en 3-4-5-trekant.
Hvis vi skal konstruere en ret vinkel, ved vi, at den er 90º , når siderne er 3, 4 og 5.
 


Skriv et svar til: trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.