Matematik

Opgave 10

22. oktober 2019 af christianbandersen123 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hjælp til udregningen 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2019 af AMelev

                                       

a) Tegn et lodret linjestykke fra tagspids til den øverste vandrette linje. 
Så får du en retvinket trekant, hvor du kender vinklen og den hosliggende katete.
Taghøjden h er den modstående katete, som du så kan beregne vha. tan-formlen.

b) Samme formel, men her kender du begge kateter og skal så bestemme vinklen.


Svar #2
22. oktober 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Vil du være sød og lave en udregningen af det, for så kan jeg huske til en anden gang vist der kommer sådan en opgave her


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2019 af AMelev

Du starter:
Lav det lodrette linjestykke og sæt mål på de kendte stykker.
Find tangensformlen for retvinklede trekanter i din bog eller søg på "retvinklede trekanter regneregler", skriv den ned og sæt de kendte størrelse ind og giv den ukente et bogstav (i a) er det h og i b) er det v)

Prøv så, om du selv kan komme videre. Hvis ikke uploader du et billede af det, du har lavet og spørger igen.

PS! Det er ikke fordi, jeg ikke vil være sød, men du har garanteret set en hel del af disse opgaver før uden at have husket det, og så husker du det nok heller ikke, bare fordi, det er mig, der laver beregningerne. Man lærer og husker kun ved selv at have haft fingrene i bolledejen, så klø på, så er der masser af hjælp at hente. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2019 af PeterValberg

a)

h=3\cdot\tan(v)=3\cdot\tan(25^{\circ})=....

b)

v=\tan^{-1}\left(\frac{h}{3} \right )=\tan^{-1}\left(\frac{1,5}{3} \right )=....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #5
23. oktober 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Super tak for hjælpen og enhed må være meter 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2019 af PeterValberg

#5 jeps, i a) er enheden meter,
i b) er det til gengæld grader
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Opgave 10

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.