Matematik

Hjælp til omskrivning af brøk

27. oktober 2019 af katkim - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har lidt problemer med, at se hvordan jeg går fra ((3n(n+1))/2)-n til (n(3n+1))/2. 
Hvis der er nogen der kan hjælp med en forklaring, vil jeg være dybt taknemlig.

Mvh Kathrine

Vedhæftet fil: Uden navn.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2019 af mathon


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. oktober 2019 af mathon

                                   \small \begin{array}{llll} &\frac{3n(n+1)}{2}-n\\\\ &\frac{3n(n+1)}{2}-\frac{2n}{2}\\\\ &\frac{3n^2+3n-2n}{2}\\\\ &\frac{3n^2+n}{2}=\frac{n(3n+1)}{2} \end{array}


Svar #3
27. oktober 2019 af katkim

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Hjælp til omskrivning af brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.