Matematik

Matematik - opgave

28. oktober 2019 af annekatrine57 - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogle der mulgivis kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2019 af ringstedLC


Svar #2
28. oktober 2019 af annekatrine57

?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. oktober 2019 af Ledaniel

Hejsa. 

Mht. opg 4. skal du på venstre-siden isolere x og på højre-siden blot reducere det vha. de regneoperationer du kender.

Lad mig hjælpe med den første. Vi har, at 

(\sqrt 3)^2=3 og (x+5^2)=x+25.

hvilket medfører,

3(x+25)=3x+75.

Dernæst kan du gøre følgende.

3x+75=\sqrt[3]{27}+\sqrt4 \newline \Rightarrow 3x+75=3+2 \newline \Rightarrow 3x+75 = 5 \newline \Rightarrow 3x = 5-75 \newline \Rightarrow 3x=-70 \newline \Rightarrow x=\frac{-70}{3}

og så er den første i opgave 4 løst. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. oktober 2019 af mathon

              \small \small \begin{array}{llll} \textup{\underline{Opgave 4}:}\\ &2)&3x+\left (\frac{5}{2.5} \right )^2=9+3+1\\\\ &&3x+2^2=13\\\\ &&3x=9\\\\ &&x=3 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. oktober 2019 af Ledaniel

Mht. opgave 5 skal jeg lige vide om du må bruge nogle CAS-værktøjer? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. oktober 2019 af mathon

              \small \small \small \small \begin{array}{llll} \textup{\underline{Opgave 5}:} \\&y=11.2571x+141.381 \end{array}


Svar #7
28. oktober 2019 af annekatrine57

#5

Mht. opgave 5 skal jeg lige vide om du må bruge nogle CAS-værktøjer? 

Ja, det må man meget gerne


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. oktober 2019 af Ledaniel

#7
#5

Mht. opgave 5 skal jeg lige vide om du må bruge nogle CAS-værktøjer? 

Ja, det må man meget gerne


Jamen så kan du lave en lineær regression med dit data i tabellen, og så vil du se, at der dannes en linje, der kommer af udtrykket i opgaven. 


Skriv et svar til: Matematik - opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.