Matematik

Er der nogen der kan hjælpe mig med de her opgaver?

29. oktober 2019 af Mark007 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er kørt træt i to af mine opgaver og jeg kan ikke komme vider med den derfor er mit spørgsmål om nogen kunne hjælpe mig med at beregne de to opgaver her

A)
Vi har f(x)=7·x^1,5

1) Hvor mange % vokser y med, når x vokser med 40%?
2) Hvor mange % vokser x, når y vokser med 30%?

B)
Grafen til en potensiel funktion, f(x)=b·x^a, går gennem punkterne (1,4) og (10,21). Bestem a og b og opskriv regneforskriften.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2019 af mathon

For potensfunktioner
gælder:
                                  1 + ry = (1 + rx)a
opgavespecifikt:

                        1)       1 + ry = 1.401.5 = 1.6565

                                  ry = 0.6565 = 65.7%


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2019 af AMelev

Se din formelsamling side 14

A) (68)

B) (66) & (67)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2019 af mathon

                        2)       1 + rx = (1 + ry)1/a

                                           1 + rx = 1.301/1.5 = 1.19114

                                           rx  = 0.19114 = 19.1%


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2019 af mathon

                 \small \begin{array}{llll} &\frac{y_2}{y_1}=\left (\frac{x_2}{x_1} \right )^a\\\\ &\log(\frac{y_2}{y_1})=\log(\frac{x_2}{x_1})\cdot a\\\\ &a=\frac{\log\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )}{\log\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )}=\frac{\log\left ( \frac{21}{4} \right )}{\log\left ( \frac{10}{1} \right )}=\frac{0.720159}{1}=0.720159\\\\\\ &y_1=b\cdot {x_1}^a\\\\ &4=b\cdot 1^{0.720159}\\\\ &4=b\cdot 1\\\\ &b=4 \end{array}


Skriv et svar til: Er der nogen der kan hjælpe mig med de her opgaver?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.