Matematik

Bestem hvor højt punktet A er placeret over jordoverfladen

29. oktober 2019 af maks32 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har uploadet et billede af figuren.

Jeg har følgende model af en funktion: f(x,y)=0,3*e^{0,125x}+12,1*e^{-0,125x}-3+y^2 , 0\leq x\leq 20 og -2\leq y\leq 2

Hvor f(x,y) er vandrutsjebanenshøjde over jordoverfladen.

Punktet A er givet ved (0,0,f(0,0)) og punktet B er givet ved (20,0,f(20,0))

a) Bestem hvor højt punktet A er placeret over jordoverfladen.

Den krumme kant l af vandrutsjebanen fra A til B fremkommer i modellen som snitkurven for f i x-retningen når y = 0

b) Bestem forskriften for snitkurven som funktion af x

c) Bestem længden af snitkurven


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2019 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. oktober 2019 af peter lind

a) Beregn f(0, 0)

b) f(x, 0) = ?

c)se formel 171 side 28 i din formelsamling


Svar #3
29. oktober 2019 af maks32 (Slettet)

Det var præcis det jeg tænkte #2

Jeg får 9,4 hvorimod facit står der 8,8.

Så jeg tænker nok at det måske ikke er f(0,0)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2019 af peter lind

Jeg får også 9,4


Svar #5
29. oktober 2019 af maks32 (Slettet)

Præcis #4

Men der står i facit 8,8. Altså så er enten facit forkert, eller også så må man gøre noget andet. Jeg ved bare ikke lige hvad det så er som jeg skal gøre?!


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. oktober 2019 af peter lind

aflever facittet 9,4


Skriv et svar til: Bestem hvor højt punktet A er placeret over jordoverfladen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.