Matematik

hjælp til at finde A og B samt for C

31. oktober 2019 af randombruger132 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

opgaven er vedhæftet under tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2019 af janhaa

i)

ln(x) = 0 => x=1 => A=(1, 0)

2ln(x-6)=0 => x=7 => B=(7, 0)

ii)

ln(x) = ln(x-6)2

x^2-13x+36=0\\ x>6,x=9


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2019 af janhaa

C= (9, ln(9))


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2019 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll} c)&\textup{i.}&&A=(x,\ln(x))=(x,0)\Leftrightarrow \ln(x)=0\Leftrightarrow x=e^0=1\\\\ &&&A=(1.0)\\\\ &&&B=(x,2\ln(x-6))=(x,0)\Leftrightarrow \ln\left ((x-6)^2 \right )=\ln(1)\\\\ &&\textup{hvoraf:}&(x-6)^2=1\qquad x>6\\\\ &&&x-6=\mp 1\\\\ &&&x=\left\{\begin{array}{lll} 5&\textup{som m\aa \ forkastes}\\7 \end{array}\right.\\\\ &&&B=(7,0)\\\\\\ &\textup{ii.}&&C\textup{ bestemmes af }\ln((x-6)^2)=\ln(x)\\\\ &&&(x-6)^2=x\qquad x>7\\\\ &&&x^2-12x+36=x\\\\ &&&x^2-13x+36=0\\\\ &&&x=\left\{\begin{array}{lll} 4&\textup{som m\aa \ forkastes} \\9 \end{array}\right.\\\\ &&&C=(9,\ln(9)) \end{array}


Skriv et svar til: hjælp til at finde A og B samt for C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.