Matematik

Hvad fortæller funktionen

02. november 2019 af ksfaasdasf (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en model kan det årlige antal bilulykker med materiel skade for periode 2010-2015 beskrives ved den linære funktion:                        
f(x)=144 x+7534,;

hvor f(x) betegner antal bilulykker pr. år, og x betegner tiden (målt i år efter 2010)

a) Gør rede for, hvad tallene 144 og 7534 fortæller om det årlige antal bilulykker.

Håber at der er nogle som gider at hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2019 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2019 af Mathias7878

I en lineær model på formen f(x) = ax+b siger man, at

1) a er hældningskoefficienten, dvs. hvor meget f(x) enten vokser eller falder med hver gang x-værdien vokser med 1. Hvad tror du, at det betyder i forhold til, hvad modellen beskriver? 

2) b er begyndelsesværdien, når x = 0. Hvad tror du, at det betyder i forhold til, hvad modellen beskriver?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2019 af AMelev

Generelt for en lineær funktion f(x) = a·x +b

Hældningskoefficienten a fortæller, hvor meget f vokser med, når x vokser med 1.
Hvad kan det "oversættes" til i dette tilfælde?

b = f(0) og angiver altså "startværdien"
 Hvad kan det "oversættes" til i dette tilfælde?

NB! Jeg havde ikke set #2, da jeg svarede - det er i princippet samme hint.


Skriv et svar til: Hvad fortæller funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.