Matematik

tegn skitse af andengrads polynomium

04. november 2019 af magnus3112 - Niveau: B-niveau

Om et andengradspolynomium f (x) = ax2 + bx + c oplyses, at det har rødderne -2 og 4, samt at toppunkets koordinater er (1, 5)

Er vedhæftede en skitse til dette AP?

Vedhæftet fil: AP skitse.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2019 af ramusklump

Du bør tyddeliggøre de givne punkter i din skitsering af polynomiet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. november 2019 af mathon

\small \begin{array}{llll} &f(x)=ax^2+bx+c=a\left (x^2+\frac{b}{a}x+\frac{c}{a} \right )=a\left ( x^2-(-2+4)x+(-2)\cdot 4 \right )=a(x^2-2x-8)\\\\ \textup{samt}&5=a(1^2-2\cdot 1-8)\\\\ &5=a\cdot (-9)\\\\ &a=-\frac{5}{9}\\\\ \textup{dvs}&f(x)=-\frac{5}{9}x^2+\frac{10}{9}x+\frac{40}{9} \end{array}


Svar #3
04. november 2019 af magnus3112

Marthon, opgaven er uden hjælpemidler, så kan det passe jeg skal ud i det? Kan man ikke bare som jeg nu har gjort skitsere den ud fra toppunkt og de 2 rødder? (vedhæftet ny skitse)

Vedhæftet fil:ap skitse 2.jpg

Svar #4
04. november 2019 af magnus3112

(resten af opgaven lyder nemlig bare:

Tegn en skitse af grafen for f.
Bestem fortegnet for hvert af tallene a og c.


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. november 2019 af mathon

#3

      Jo.


Svar #6
04. november 2019 af magnus3112

Okay tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2019 af AMelev

#3 Du mangler lige akseangivelser, og så kan det se ud, som om grafen stopper i (-2,0). Tegn den lidt lidt længere, som du gjort gennem (4,0).


Skriv et svar til: tegn skitse af andengrads polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.