Matematik

Andengradsligning

04. november 2019 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Og denne, ved godt de er nemme, men vil gerne se jeres fremgangsmåder og metoden til hvordan man løser de "nemme opgaver" :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2019 af Mathias7878

a)

Anvend formlen

 x = \frac{-b\pm \sqrt{b^2-4ac}}{2a}

hvor

  a = 1 \ b = 1 \ c = -6

Anden del:

Jeg tænker, at du skal bruge nulreglen der siger, at et produkt er lig nul hvis og kun hvis et af faktorene er lig nul, dvs du skal løse 

  4x+1 = 0

og

  x^2+x-6 = 0

hvilket du jo lige netop har løst, så du skal egentlig blot løse den første ligning. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2019 af ringstedLC

... og tjekke, at løsningen ikke er identisk med løsningen(erne) i a).


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.