Matematik

Potensfunktion (hjælp ASAP)

05. november 2019 af frozone7 - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle kloge hoveder derude som vil hjælpe med denne opgave:

Jeg har følgende en potensfunktion som lyder: y = 0,011 * x3,11

Nu skal 2 fisk undersøges som hvor den ene fisk er 40% længere end den anden fisk - Hvor mange procent vejer den største fisk kontra den anden?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2019 af peter lind

se formel 114 side 21 i din formelsamling


Svar #2
05. november 2019 af frozone7

Vil det så sige at jeg skal gøre følgende:

1 + 0,40 = 1,4

1,43.11 = 2,85

Hvad gør jeg så herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2019 af mathon

                        \small \begin{array}{lllll} &1+r_y=(1+r_x)^a\\\\ &1+r_y=1.4^{3.11}=2.84746\\\\ &r_y=1.84746=187.46\\\\ \textup{En fisk}&\textup{der er 40}\%\textup{ l\ae ngere, vejer 187.5}\%\textup{ mere.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2019 af peter lind

ry = 1.84746 = 187.46 !!!!


Svar #5
05. november 2019 af frozone7

Hvilken udregning laver i for at komme frem til hendholdsvis ry = 1,84746 = 187,46?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2019 af mathon

tastekorrektion:

                        \small \begin{array}{lllll} &1+r_y=(1+r_x)^a\\\\ &1+r_y=1.4^{3.11}=2.84746\\\\ &r_y=1.84746=184.746\\\\ \textup{En fisk}&\textup{der er 40}\%\textup{ l\ae ngere, vejer 184.7}\%\textup{ mere.} \end{array}


Skriv et svar til: Potensfunktion (hjælp ASAP)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.