Matematik

Angiv sandsynlighedsparameter og antalsparameter

08. november 2019 af krimse123321 - Niveau: B-niveau

Hej.

Hvordan skal jeg beregne sandsynlighedsparameteren og antalsparameteren i den vedhaeftede opgave, og hvordan skal jeg opskrive formlen, der efterspoeges i opgaven?

Mvh.

Vedhæftet fil: kort.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2019 af Soeffi

Det skal nok forstås som udtrækning med tilbagelægning.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. november 2019 af SuneChr

Sandsynligheden for, én gang, at trække en "hjerter" er 1/4 .
11 gange trækkes, uafhængigt af hinanden, et kort med samme sandsynlighed.
Benyt nu binomialfordelingen:

  p(6 "hjerter") = \binom{11}{6}\cdot \left ( \frac{1}{4} \right )^{6}\cdot\left ( \frac{3}{4} \right )^{5}


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2019 af AMelev

X = Antal hjerter
Antalparameter n = ... (antal forsøg)
Sandsynlighedsparameter p = ... (P(hjerter))
X ~ b(n,p)
FS side 28 (155)


Skriv et svar til: Angiv sandsynlighedsparameter og antalsparameter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.