Matematik

toppunkt

09. november 2019 af Rador (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har fået en opgave jeg har svært ved at beregne, nogen der kan hjælpe mig?

til den første opgave skal differentiere ligningen?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2019 af Mathias7878

1) Ja differentier, sæt lig nul og løs mht. x Indsæt da den fundne x-værdi i f(x) for at bestemme y-værdien til toppunktet. 

2) Brug toppunktsformlen og se om du får det samme resultat. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2019 af mathon

                  \small \small \small \begin{array}{lllll} 1.&&f{\, }'(x)=4x-2\\\\ &\textup{toppunkt kr\ae ver:}&f{\, }'(x)=4x-2=0\\\\ &&x=\frac{1}{2}\\\\ &\textup{toppunkt}&T=\left ( \frac{1}{2},? \right )\\\\\\ 2.&\textup{toppunkt}&T=\left ( \frac{-(-2)}{2\cdot 2},? \right ) \end{array}


Skriv et svar til: toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.