Fysik

Effekt

12. november 2019 af mathildeblom - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder:

En solfanger med et areal på 2,5 m2 sidder sådan, at den i solksin modtager en effekt på 800 Wpr. m2 fra solen. 

Beregn den energi, som solfangeren modtager i løbet af 3 solskinstimer. 

Mit bud er:

P = 800 W * 2,5m2 = 2000

t = 3 timer = 10800 sek.

E = ?

Ud fra de ting der er oplyst, går jeg ud fra at jeg skal bruge formlen E = P*t

Så må udregningen være:

E = 2000 * 10800 = 21600000 J

                             = 21600000/1000000 = 21,6 MJ

                             = 21,6/3,6 = 6 kWh

Er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{r} E=\left ( 2.5\; m^2 \right )\cdot \left (800\; \frac{Ws}{m^2\cdot s} \right )\cdot \left ( 3\cdot 3600\; s \right )=0.001665\; kWh=\left (2.16\cdot 10^7\; Ws \right )\cdot \left ( \frac{1}{3.6\cdot 10^6\; }\frac{kWh}{Ws} \right )=6\; kWh \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. november 2019 af mathon

...så det var et særdeles godt bud!


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2019 af ringstedLC

Men igen: Husk enheder.

Eksempel:

\begin{align*} P &= 800\;{\color{Red} W}\cdot 2.5\;m^2=2000 \\ P &= 800\;{\color{DarkGreen} \frac{W}{m^2}}\cdot 2.5\;m^2=2000\;{\color{DarkGreen} W} \\ \end{align*}

Det er ikke nok at værdierne udregnes, enhederne skal også regnes sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2019 af Eksperimentalfysikeren

Ved udregningen af energien for 3 timer er det lettest at sige:

2000W = 2kW

2kW i 3 timer = 2kW*3h = 6kWh.


Skriv et svar til: Effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.