Fysik

Effekt

12. november 2019 af mathildeblom - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder:

En bestemt tablet omsætter elektrisk energi med en effekt på P = 10,7 W. Elforsyningsselskabet afregner elforbruget ud fra det brugte antal kWh.

Hvor længe kan den nævnte tablet være i gang, før dne har brugt 1 kWh elektrisk energi?

Mit bud er:

1 kWh = 3600000

Derfor 3600000/10,7 = 336448,60 sek.

                                  = 5607,48 min.

                                  = 93,46 timer

Lyder det realistisk?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2019 af MandenMedMangeHatte

Det er naturligvis korrekt.

Du skal bare lige være opmærksom på at huske enhederne og angive facit med det rigtige antal cifre.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. november 2019 af mathon

Det lyder særdeles realistisk.


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. november 2019 af Sveppalyf (Slettet)

0,0107 kW * t = 1kWh  <=>

t = 93,5 timer


Skriv et svar til: Effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.