Matematik

Vinkel A

13. november 2019 af masteredvin45 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har en retvinklet trekant hvor jeg kun kender 2 af siderne og en vinkel. Jeg har side c = 7 og side a = 5 og så vinkel C som er 90o. Jeg er i tvivl om hvilke formler jeg skal bruge.

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2019 af mathon

                   \small \small \begin{array}{llll} b=\sqrt{7^2-5^2}\\\\ \sin(A)=\frac{a}{c}=\frac{5}{7}\\\\ A=\sin^{-1}\left ( \frac{5}{7} \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2019 af janhaa

b=\sqrt{7^2-5^2}=\sqrt{24}

\cos(B)=5/7\\ B = 44,4^o


Svar #3
13. november 2019 af masteredvin45 (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Vinkel A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.