Matematik

Bestem f '(1)

30. november 2019 af Benjamin0101 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til denne opgave i matematik.

En funktion f er bestemt ved 

f(x) = (x^2 + 3x) * ln(x), x>0

a) Bestem f '(1)

Skal udregnes i hånden


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2019 af janhaa

f ' = (2x+3)*\ln(x)+(x+3)\\ \\ f'(1)=4


Svar #2
30. november 2019 af Benjamin0101

Tak men har også brug for mellemregingerne... hvordan er du kommet frem til det svar?

#1

f ' = (2x+3)*\ln(x)+(x+3)\\ \\ f'(1)=4

Tak men har også brug for mellemregningerne... Hvordan er du kommet frem til det svar?


Brugbart svar (2)

Svar #3
30. november 2019 af ringstedLC

\begin{align*} f(x) &= (x^2+3x) \cdot \ln(x)\;,\;x>0 \\ \left ((x^2+3x) \cdot \ln(x)\right )' &= \left (x^2+3x\right )'\cdot \ln(x)+\left (x^2+3x\right )\cdot \left (\ln(x)\right )' \text{ fra Formelsamlingen, produktreglen.} \\ f'(x) &=\left(2x+3\right)\cdot \ln(x)+\left (x^2+3x\right )\cdot \tfrac{1}{x}\text{ fra Formelsamlingen} \\ f'\left(1\right) &= \;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2019 af MandenMedMangeHatte

Forstår du hvad der foregår, Benjamin0101?


Svar #5
30. november 2019 af Benjamin0101

#4

Forstår du hvad der foregår, Benjamin0101?

ja


Skriv et svar til: Bestem f '(1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.