Matematik

differenskvotienter

03. december 2019 af Teriperry - Niveau: B-niveau

jeg kan ikke rigtig få noget rigtig i mellemregning når jeg laver denne her opgave, er der nogen der muligvis kunne forklare den?

Funktionen f er givet ved: f(x)=x^2-3x

1. lav en tabel over funktionsværdierne for x-værdierne 0,98; 0,99; 1; 1,01; 1,02
2. brug tabellen til at beregne 4 differentialskvotienter ud fra x0=1. lav en tabel med resultaterne for de 4 forskellige h-værdier

jeg har i forvejen lavet et sildeben men skal jeg så skrive i den første 1^2-3*0.98? eller er det forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2019 af Anders521

#0 Hvad er regneforskriften for f ?


Svar #2
03. december 2019 af Teriperry

#1

#0 Hvad er regneforskriften for f ?

hov min bærbar drillede, men det er redigeret nu:)


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. december 2019 af Anders521

#2 Jeg forstår ikke hvad du mener med

 ".. skal jeg så skrive i den første 1^2-3*0.98? eller er det forkert?"

Mht 1) Du skal bestemme funktionsværdierne f(0,98), f(0,99), f(1,00), f(1,01) og f(1,02)


Svar #4
03. december 2019 af Teriperry

#3

#2 Jeg forstår ikke hvad du mener med

 ".. skal jeg så skrive i den første 1^2-3*0.98? eller er det forkert?"

Mht 1) Du skal bestemme funktionsværdierne f(0,98), f(0,99), f(1,00), f(1,01) og f(1,02)

jamen hvilken formlen skal jeg bruge til det?


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. december 2019 af Anders521

#4

Du skal bruge funktionen f. For eksempel f(3) = 32 - 3·3 = 0, dvs f(3) = 0.


Svar #6
03. december 2019 af Teriperry

#5

#4

Du skal bruge funktionen f. For eksempel f(3) = 32 - 3·3 = 0, dvs f(3) = 0.

okay tusind tak nu er jeg med!:)


Skriv et svar til: differenskvotienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.