Biologi

blodtype

05. december 2019 af simonlassenn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

En der kan hjælpe mig med at finde ud af hvilken blodtype mine børn vil kunne få, når jeg selv er 0 Rh+.

tager udgangpunkt i hvis manden har blodtype A Rh+ eller B Rh+.

Så altså to teorier


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2019 af Nerd24

Allelerne for blodtyperne er:

A=IA

B=IB

0=i

Iog IB er dominante mens i er recessiv. Blodtyperne A og B har forskellige genotyper så i dette tilfælde kan vi antage at manden har IAi og Ibi,

Allelerne for rhesus er D og d hvor D er dominant og d er recessib. Der er to genotyper for Rh+ som er DD eller Dd. Lad os antage at manden har Dd. 

Nu kan vi lave en krydsningsskema som jeg har vedhæftet som fil. Så kan du aflæse krydsningsskemaet for hvilke blodtype de arver. 

Vedhæftet fil:iD.docx

Skriv et svar til: blodtype

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.