Matematik

analytisk geometri

09. december 2019 af kasper321123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber nogen kan hjælpe mig med disse 2 spørgsmål for jeg aner en papand noget om analytisk geometri

- Forklar hvordan man kan bestemme skæringspunkter mellen en linje og en cirkel

- Redegør for at ligningen for en linje l gennem punktet A(x1, y1) med hældningskoefficient a er givet ved:

y=a*(x-x1)+y1

vil sætte stor pris på hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2019 af mathon

Det er den almene tangentligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2019 af mathon

For enhver skrå ret linje gælder:

                                                          \small \begin{array}{lllll} \Delta y=a\cdot \Delta x\\\\y-y_o=a\cdot (x-x_o)\\\\y=a(x-x_o)+y_o \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2019 af MandenMedMangeHatte

Det gælder da også for en lige ret linje.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2019 af mathon

Ikke hvis den rette linje er vinkelret på x-aksen.


Skriv et svar til: analytisk geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.