Matematik

Indsæt udtryk i andet udtryk

10. december 2019 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

\binom{x}{y}=\binom{2}{-3}+t\binom{-1}{3}

Giver to ligninger: x=2+t*(-1)   og    y=-3+t*3

Isoler t: x=2+t*(-1) \rightarrow t=-x+2

Er lidt i tvivl om hvordan man indsætter udtrykket t=-x+2 ind i y=-3+t*3?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2019 af peter lind

Kom med hele opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2019 af janhaa

x = 2 - t og y = -3 + 3t

t = 2 - x => y = -3 + 3*(2-x) = -3 + 6 - 3x

y = 3 - 3x


Svar #3
10. december 2019 af Lise123Lise

1. Bestem ligningerne for x og y.
2. Isoler t i ligning for x.
3. Indsæt udtrykket i ligning for y.
4. Simplifiver til ligning med formen y=a*x+b


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2019 af janhaa

#2

x = 2 - t og y = -3 + 3t

t = 2 - x => y = -3 + 3*(2-x) = -3 + 6 - 3x

y = 3 - 3x

#3

1. Bestem ligningerne for x og y.
2. Isoler t i ligning for x.
3. Indsæt udtrykket i ligning for y.
4. Simplifiver til ligning med formen y=a*x+b


Skriv et svar til: Indsæt udtryk i andet udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.