Matematik

Bestem tallene a, b og c

14. december 2019 af Sophu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle der kan hjælpe mig med vedhæftede opgave hvor jeg skal finde a, b og c i et andengradspolynomium?


Svar #1
14. december 2019 af Sophu (Slettet)

Her er opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2019 af ringstedLC

\begin{align*} P(x) &= ax^2+bx+c \\ P'(x) &= 2ax+b \\ P'(0)=-3 &\Rightarrow b=\;? \\ P(0)=1 &\Rightarrow c=\;? \\ P(5)=36 &\Rightarrow a=\;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2019 af SuneChr

c = P(0) = ........
Løs dernæst de to ligninger med de to ubekendte a og b
P(5) = 36
P'(0) = - 3
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2019 af peter lind

Du sætter punkterne ind i funktionen. Det giver ligningerne

f(0) = 1

f(5) = 36

Den sidste oplysning giver ligningen

f'(0) = -3

Løs disse ligninger


Skriv et svar til: Bestem tallene a, b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.