Historie

Kan du hjælpe mig med, at lave en god konklusion

16. december 2019 af UCK999 - Niveau: 8. klasse

Forklaringsspørgsmål

Hvordan/hvorfor blev sorte behandlet anderledes end andre  i 1860-1960? Fra 1860-1960 blev Sorte behandlet med at blive overfaldt og dræbt eller så kunne de være meget uheldig og blive hængt . De sorte blev behandlet sådan fordi at folk troede at sorte mennesker var tættere på dyr end de var på at være mennesker.


 

Hvad er forskelle og ligheder på racisme i Danmark og racisme i KKK, USA

I Danmark er vi lidt mere diskrete med racisme, mest fordi at vi udtrykker os selv politisk hvis vi finder problemer med samfundet som det er, f.x Rasmus Paludan(som er partileder fra “stram kurs”) er en af de mange danske politikere der gerne vil have indvandrere ud af Danmark. Og han bruger ekstreme metoder til det, som f.x at brænde koranen, kalde dem for “bøsser” eller at sige noget som "Ja, når man som Bwalya Sørensen og som de fleste negere i Sydafrika ikke er begavede nok til at kunne se, hvordan tingene rent faktisk forholder sig, så er det meget nemmere kun at se i sort/hvid, og som sagt give skylden til de hvide."

og det sendte ham i 14-dages varetinget-fængsel ifølge paragraf § 266b kunne det bare have været en bøde, eller op til 2 års fængsel.

Hvorimod at KKK de dræber, brænder, truer, protesterer og kidnapper for at få de sorte til at forsvinde fra USA fordi at de gerne vil have at USA skal være et “hvidt”-land hvor at de hvide styrer og de sorte er væk og kan leve alene for sig selv.

 

Hvorfor er det sorte, men ikke hvide der bliver behandlet anderledes? 

Det er fordi at i 1500-tallet blev de sorte anset som at være tættere på dyrene end de hvide så de blev brugt som slaver hvor at de ikke fik nogle rettigheder. Eller også er det fordi at de kunne holde til mere end indianer/Asiatere kunne, mest på grund af deres mørke hud der gør at de holde til mere sol end de andre.


 

Hvad er grunden til at mennesker har racistiske tanker /eller opførsel

Det kan der være mange grunde til f.x. Tænker de nok at sorte de kommer fra et andet sted så tror de at de er anderledes end dem selv.

Deres opførsel kan skyldes F.x.

Anden etnisk baggrund

Anden hudfarve

Anden religion

Opdragelse

Jalousi

Føle sig sej
 

 
 
 
 
Hvordan forløb borgerkrigen?

Nordstaterne satsede på en hurtig angrebskrig, og  omfattende blokering af Sydens havne,

mens at sydstaterne forventede noget andet, de forventede at det ville blive en langvarig krig. 

Borgerkrigen blev afsluttet i april 1865 og det endte med at Sydstaten overgav sig. 

krigen blev meget voldsom og blodig, og det endte i resultat at der var 1,1 millioner mennesker der blev dræbt, ud af en befolkning på 31 millioner, så det endte ud med USA’s blodigste krig nogensinde. 

Store dele at syden var helt fortabt, og var svært at genopbygge af samfundet.

Unionen forlangte de sortes befrielse og ligestilling.


 

Hvordan opstod Klu Klux Klan?

Klanen blev officielt oprettet den. 24 december 1865, klanen blev oprettet af seks unge mennesker fra Pulaski i Tennessee, heriblandt Nathan Bedford Forrest.

Formålet ved denne her gruppe var at have det sjovt, og at irritere nogle mennesker, og lave lidt sjov på gaden. De her seks mennesker havde hvide dragter på hvide huer på, det havde de på for at ikke at blive set, men eftertiden blev gruppen større og større, folk begyndte at se gruppen, og kunne føle dem.

De 6 drenge tog det græske navn ku klux som betyder cirkel for at understrege at de var en brødre kreds 

så reelt set betyder ku klux klan, broderskabets klan.

deres første mål var de hvide politikere som var imod slaveri, men en ting man nok bliver forvirret om, er de ikke kun gik efter sorte, de gik også efter hvide.

Der var også race drab mod sorte, og det var her de opfandt de hvide kostumer, de hvide for at understrege at de var hvide.

Men heldigvis var staterne hurtig til at kæmpe imod dem, og organisationen blev udryddet 1870.

Men det var ikke slutningen på KKK, tværtimod vendte de tilbage, efter 1 verdenskrig.

I 1914 begyndte de at ligne nazizt politet mere og mere, nu var det ikke kun sorte de gik efter, det var også jøder, og generelt bare udlændinge, og det var her de begyndte at brande kors i 1920 havde de 4 millioner medlemmer og 4 år senere var tallet næsten fordoblede, i takt med at at deres medlemstal steg fik de også mere politisk indflydelse, men modstanden steg også, og det var her de blev bange, så de begyndte at lave mange fejl, de prøvede fx. at få alkohol ulovligt og det var her at  folk gik imod dem, men drabet af politikere steg også, i 1925 blev det afsløret at KKK har bestukket politikere, og nærmest natten over vendte hele landet mod dem, så tallet faldt 5 år senere gik de fra 5 millioner til 30.000, der er et par tusinder i USA. . I dag er tallet ikke helt præcist, men der er ihvertfald ca. 3.000 mennesker delt ud på ca. 50 grupper i USA. Kort over KKK, 2018


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2019 af Jeppe101

Prøv bare at skrive kort hvad du har fundet ud af.


Svar #2
16. december 2019 af UCK999

Tak:)


Skriv et svar til: Kan du hjælpe mig med, at lave en god konklusion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.