Kemi

Potentiale

30. december 2019 af Hej15 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

H2O(l) + e- = 1/2 H2(g) + OH-(aq)  E0 = -0.83 V

Udregn potentialet for denne halvcellereaktion for pH = 0 og p(H2) = 1 bar

Jeg ved ikke helt, hvordan der skal tages højde for pH og trykket i udregningen af potentialet


Svar #1
30. december 2019 af Hej15 (Slettet)

Jeg har prøvet følgende:

E = -0.83 V- 0.0591 V/n * log (K)

Hvor K = 1 bar*10^-14

Så får jeg E til at give -0.0026 V. Er dette rigtigt? 


Skriv et svar til: Potentiale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.