Matematik

Vektoer

01. januar 2020 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe, tænker man skal bruge formlen for parameterfremstilling for en cirkel (190), men hvordan anvender man den med de oplysninger vi har fået?:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2020 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2020 af AMelev

                 
Som påpeget i linket, der er henvist til i #1, er r(t) kun defineret for t = -2 og t = 8, og så er der kun tale om to punkter. Det vil man normalt ikke betegne som en parameterkurve.
Hvis y(t) ændres til y(t) = \sqrt{-(t^2-6t-16)}, giver opgaven mere mening.
Det letteste er bare at indsætte x(t) og y(t) i cirklens ligning (73) og se, at det passer. Supplér evt. med graf.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: Vektoer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.