Kemi

Bestem Ka udfra koncentration og pH

02. januar 2020 af jhandi (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej nogle der kan hjælpe med følgende?

I en 0.085 M opløsning af en svag syre, bliver pH bestemt til 4.50. Hvad er Ka for syren?

Jeg tænkte på at bruge pufferligningen, men kan ikke få det rigtige svar. Det skulle gerne give 1,2 * 10^-8. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2020 af Zagoria (Slettet)

Brug denne formel , så får du det rigtige facit

pH = .5 ( pKa - log ca)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2020 af Zagoria (Slettet)

2 · 4.5 = pK- log ( .085)

9 = pKa + 1.07

7.93 = pKa

Ka = 10- 7.93 =  1.1749 ·10-8 =  1.2 · 10-8


Skriv et svar til: Bestem Ka udfra koncentration og pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.