Matematik

m x n matricer og ligningsløsning

09. januar 2020 af Lang93 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sider netop og læser til eksamen, og udregner i den forbindelse en masse typeopgaver.

Jeg er stødt ind i problemer ift. delopgave (d) i vedhæftede fil. Jeg har løst delopgave (a) - (c). Jeg har simpelthen studset over (d) i nogle timer nu, så jeg håber I kan hjælpe mig. Mit problem består nok primært i at opstille ligningerne korrekt.

Opgaven er en viderebygning på en anden opgave, så hvis yderligere informationer ønskes, sender jeg gerne. Jeg mener dog, at man kan løse den pågældende delopgave uden brug af andre informationer.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2020 af peter lind

Du kan kan kalde Ra=R1+R2 Ra har så 5 af sporstof S1 og 12 af S2

Du kan kan kalde Rb=R3+2*R4 Rb har så 10 af sporstof S1 og 12 af S2

Endvidere har du at  x*Ra+y*Rb = 5x+10y =30

                             x*Ra+y*Rb = 12x+12y =60


Svar #2
09. januar 2020 af Lang93 (Slettet)

Tak for svar! Jeg er med på, man kan skrive Ra=R1+R2 og Rb=R3+2*R4.

Der er fire svar (ses fra facitliste i lærebog):

y1 = 4

y2 = 4

y3 = 1

y4 = 2

Hvordan kommer jeg frem til det? Når jeg løser dit ligningssystem,

5x+10y=30

12x+12y=60

får jeg x = 4, og y = 1.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2020 af peter lind

gruppen Ra indeholder 1 del R1 og 1 del R2 så når du får 4 gruppe a får du  at der er 4 fra R1 og 4 fra 2

gruppen Rb indeholder 1 del R3 og 2 dele R2 så når du får 1 gruppe a får du  at der er 1 fra R1 og 2 fra R4


Svar #4
09. januar 2020 af Lang93 (Slettet)

Ah okay! Jeg siger mange tak.


Skriv et svar til: m x n matricer og ligningsløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.