Matematik

stationære punkter

09. januar 2020 af AnneSoffia - Niveau: A-niveau

Vi vil bestemme eventuelle stationære punkter for funktionen f med forskriften:

f(x,y)=\frac{6y}{x^2+y^2+4}

De partielt afledede bestemmes til (ved differentiation af sammensat funktion eller ved brug af et værktøjsprogram:

f_x'(x,y)=\frac{-12xy}{(x^2+y^2+4)^2}         og              f_y'(x,y)=\frac{6(x^2-y^2+4)}{(x^2+y^2+4)^2}

Vi finder nu eventuelle stationære punkter ved at løse f_x'(x,y)=0   og    f_y'(x,y)=0. I et værktøjsprogram bestemmes eventuelle stationære punkter ved at løse to ligninger med to ubekendte ved brug af en solve- kommando fx: (vedhæftet billede)

En der ved hvordan de har fået x=0 og y=-2 og y=2? Kan nemlig ikke få samme resultat i maple og vil derfor høre om, der er en der ved hvad jeg gør forkert?


Svar #1
09. januar 2020 af AnneSoffia

Mit forsøg i Maple:


Skriv et svar til: stationære punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.