Fysik

(Aflæs hældning) y = 1.05263158*x+2.E-14

10. januar 2020 af BigKim - Niveau: C-niveau

Har lavet et forsøg hvor vi skulle varme vand i en elkede og regne temperatur ændring og energi brugt hvert 10 sekund. Har så lavet en graf hvor jeg så nu skal aflæse og forklare hældningen for tændring/ebrugt.

Hvordan aflæser jeg y = 1.05263158*x+2.E-14 

Skal bruge den til at dividere med vands masse i en anden opgave. Hvor jeg skal kunne dividere den med vandets masse og de tal skulle så være tæt på "vandet varmekapacitet"

Vedhæftet fil: hældning.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2020 af peter lind

Det står jo på grafen og du har også stående i overskriften. Du behøver ikke mere.

Dit CAS værktøj angiver resultatet med sindsygt mange cifre. Reducer antallet af cifre til 3


Svar #2
10. januar 2020 af BigKim

Hvordan forklarer jeg så hældning mundtligt?

Hvad betyder talende for tændring og ebrugt?

Hvad skal jeg skrive hvis jeg gerne ville dividere hældningen med 1000gram?


Svar #3
10. januar 2020 af BigKim

Er det fx hver gang temp går op med 2 bliver der brugt 14 energi ? eller hvordan skal den forestås


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2020 af peter lind


Svar #5
10. januar 2020 af BigKim

Mit problem er jeg ikke ved hvordan jeg skal forklare y= 1.052*x+2.E14 og bruge det "tal" til at dividere med vandets masse.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2020 af peter lind

Jeg kan kun gætte. Det må være den, der har lavet regnearket, der kan sige det mere præcist

tændring er ændringen af temperaturen

ebrugt er den energi der er brugt til opvarmningen


Svar #7
10. januar 2020 af BigKim

Har svært ved at forestå hvad du mener men tak for at prøve at hjælpe :)


Skriv et svar til: (Aflæs hældning) y = 1.05263158*x+2.E-14

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.