Matematik

Renter og procenter - søger brugbare formler.

21. januar 2020 af Djuice - Niveau: C-niveau

Hej.

Dumpede mat C i 1g, so here we go again. Jeg har en matematisk forståelse som en 6./7. klasseselev, så jeg kunne godt bruge nogle formler til renter og procenter, så jeg hurtigt kan få afleveret den her korte opgave.

Evt. en lille beskrivelse om funktionen og formålet af formlen, da jeg naturligvis også skal skrive forklaring og konklusion.

Min opgave er vedhæftet, så I kan se hvad det drejer sig om. I har min tilladelse til at lave den, hvis I keder jer ;)

Mvh.

Vedhæftet fil: Aflevering 3, mat C.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2020 af ringstedLC

Læs her: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/renteformlen

og vedhæft et billede af opgaven, - det er så bøvlet med Worddokumenter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2020 af mathon

     \small \begin{array}{llll}\textup{Opgave 1}\\& \textup{Indest\aa ende efter 4 \aa r:}&\textup{kr 2000}\cdot 1.03^4 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2020 af mathon

     \small \small \begin{array}{llll}\textup{Opgave 12}\\&a)& \textup{sammenh\ae ng:}&300=200\cdot (1+r)^{39}\\\\&&&1.5=(1+r)^{39}\\\\&&&1.5^{ \frac{1}{39}} =1+r\\\\&&&1.01045=1+r\\\\&&&r=\frac{p}{100\%}=0.01045\\\\&&&p=1.045\% \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2020 af mathon

     \small \small \small \begin{array}{llll}\textup{Opgave 3}\\& \textup{lige efter 19.}\\&\textup{indbetaling:}&&A_{19}=10^4\cdot \frac{1.025^{19}-1}{0.025}\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2020 af mathon

     \small \small \small \small \begin{array}{llll}\textup{Opgave 5}\\& \textup{ydelsen:}&y=\frac{G\cdot r}{1-1.028^{-30}}\\\\&&y=\frac{6\cdot 10^5\cdot 0.028}{1-1.028^{-30}} \end{array}


Skriv et svar til: Renter og procenter - søger brugbare formler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.