Matematik

Matematik statistik

25. januar 2020 af Elninoo - Niveau: B-niveau

En som kan hjælpe med denne opgave - vil appreciate det!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2020 af ringstedLC

En symmetrisk terning er en ærlig terning. Når en ærlig sekssidet terning kastes en gang er sandsynligheden for et bestemt udfald 1/6.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2020 af AMelev

         

X = antal seksere
?X ~ b(p,n), hvor p = P(sekser) = 1/6 og n = 180 

a) Det mest sandsynlige antal 6'ere er middelværdien - hvis den er et helt tal, ellers er det et af de to hele tal omkring middelværdien.
Se FS side 31(189).

b) Se FS side 32 (192), spredningsformel & øverste figur.


Svar #3
25. januar 2020 af Elninoo

Er dette korrekt gjort i forhold til A? Har fundet formlen 


Svar #4
25. januar 2020 af Elninoo

Men til opgave b - er der ikke en smartere måde at gøre det på i stedet for at skrive det ind 180 gange?
En som muligvis kan hjælpe 


Svar #5
25. januar 2020 af Elninoo

Sorry dette er en justering af B - opdagede jeg havde glemt noget i min formel 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2020 af AMelev

#3 μ = n·1/6, ikke x·1/6

#4&5 Brug formlen for spredningen (192) lige over figuren.


Svar #7
25. januar 2020 af Elninoo

Jeg har kun formel samling for A niveau - den ligger ikke under 192. Men tror jeg allievel har løst den:
Kan dette passe?
 


Svar #8
25. januar 2020 af Elninoo

b


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. januar 2020 af AMelev

#7 Ja, din spredning er rigtig, men du har angivet B-niveau i dit indlæg, og så er det jo selvfølgelig den formelsamling, jeg henviser til.

I A-formelsamlingen er spredningsformlen for binomialfordelingen (254) side 41 og de exceptionelle udfald femgår af øverste figur  side 42 (256).


Svar #10
26. januar 2020 af Elninoo

Sorry - kan jeg godt se my mistake. 

Hvilken formel skal jeg så bruge til denne? 


Svar #11
26. januar 2020 af Elninoo

b


Svar #12
26. januar 2020 af Elninoo

b


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. januar 2020 af AMelev

           
Hvis du endelig vil bruge en formel er det (240) side 40, som siger, at summen af sandsynlighederne er
1 = 100%, men det det vidste du nok uden formel?
Så skal du ellers bare bruge hovedet. Mulige X-værdier er {0,1,2,...,7,8,9,...12}.
Du har oplyst, at P(X ≤ 7) = 0.56 og P(X ≥ 9) = 0.23. Det manglende op til 1 er så P(X = 8)

Husk for eftertiden: Ny opgave ~ Ny tråd, ellers risikerer du, at den nye opgave bliver overset.

Hvad er meningen med #11 og #12?


Svar #14
26. januar 2020 af Elninoo

Tusind tak for den forklaring - kunne du muligvis tjekke mit nye opslag vedrørende en stokastisk opgave er i tvivl om jeg har løst den korrekt. 

og for at forstå det korrekt så er sandsynligheden for P(X=8) er 0.20%? 


Skriv et svar til: Matematik statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.