Matematik

hjælp binomialmodel

27. januar 2020 af nulle6876 - Niveau: B-niveau

HJÆÆÆÆÆLP PLEASEEE

I 2016 var 18% af Danmarks gymnasieelever rygere. Der udtages en stikprøve på 882 personer blandt Danmarks Gymnasieelever.

a) Indfør en stokastisk variabel, og opstil en binomialmodel for antallet af rygere i stikprøvem

b) Bestem sansynlighedn for, at højst 150 af eleverne i stikprøvem er rygere.

PÅ FORHÅND TAK


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2020 af Moderatoren


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2020 af AMelev

X = antal rygere
X ~ b(n,p), hvor n = :... og p = ....

P(X ≤ 150) = ... Benyt den kumulerede binomial"ordre" i dit CAS-værktøj til beregningen.


Svar #3
03. februar 2020 af nulle6876

jeg forstår det ikke rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2020 af AMelev

Prøv lige at præcisere, hvad du ikke forstår.
De to første linjjer i #2 hører til a)
Den sidste linjeer til b)

Hvilket CAS-værktøj benytter du?


Svar #5
04. februar 2020 af nulle6876

jeg bruger ti-inspire

jeg forstår ikke hvad du mener med X ~ b(n,p), hvor n = :... og p = ....


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2020 af AMelev

Se FS side 31 (185)                   X ~ b(n,p) betyder X er binomialfordelt med (Se evt. linket i #1)
Antalsparameter n = .... Hvor mange er spurgt? 

Sandsynlighedsparameter p = ....  Når X er antal rygere, er p = sandsynligheden for, at en tilfældigt udvalgt er ryger.

I Nspire:
n:= ....
p:= ....
P(X≤150): binomcdf(n,p,150)


Skriv et svar til: hjælp binomialmodel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.