Matematik

Hvordan opstiller man en binomialmodel

20. maj 2019 af Annaannna (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg er i gang med at læse op til min skriftlige eksamen i matematik i morgen og kom fobi følgende opgave: 

En undersøgelse viser, at 18% af Danmarks gymnasieelever er rygere. Der udtages en stikprøve blandt Danmarks gymnasieelever. Stikprøvens størrelse er på 882 elever.

a) Opstil en binomialmodel for antallet af rygere i stikprøven, og bestem sandsynligheden for, at højst 150 af eleverne i stikprøven er rygere. 

Jeg vil derfor høre hvordan man opstiller en binomialmodel?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2019 af peter lind

Det er en binomialfordelng med n=882 og p=0,18. Du skal bare angive n og p


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet)

Må jeg lige spørge... er det på A eller B-niveau?


Svar #3
20. maj 2019 af Annaannna (Slettet)

Okay, så der er ikke noget krav om, hvordan det skal skrives op?

Det er A-niveau

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2019 af mathon

                   \small \textup{med symmetrisk sandsynlighedsfordeling:}\\\\ \begin{array}{lll} &&\binom{n}{p}\cdot s^p(1-s)^{n-p}\\\\ &&\binom{882}{150}\cdot 0.18^{150}\cdot (1-0.18)^{882-150} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2019 af peter lind

skriv bare som der står i #1


Skriv et svar til: Hvordan opstiller man en binomialmodel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.