Matematik

Bevis for a-, fordoblings- og halveringsformlen

27. januar 2020 af r0c (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder man beviset på a og regner det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2020 af peter lind

y = b*ax1

2y = b*ax2

dividere du den første op i den anden får du

2=ax2/ax1 = ax2-x1   hvor der bruges en almindelig kendt potensregel

Tager du logaritmen på begge sider får du

ln(2) = (x2-x1)ln(a) = T2*ln(a)

Halvering skal du bare erstatte 2 med ½


Skriv et svar til: Bevis for a-, fordoblings- og halveringsformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.