Matematik

Tal, ligninger og formler

03. februar 2020 af masteredvin45 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej (igen)

Jeg er lidt i tvivl om disse opgaver (1 og 2), og hvordan jeg kan løse dem.

På forhånd, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2020 af Mathias7878

a) Du har at gøre med en eksponentiel udvikling og har givet to ligninger på formen

b\cdot a^3 = 300

b\cdot a^{14} = 4000

Dividerer du disse to ligninger med hinanden forsvinder b og du kan isolere a. Herefter kan du bruge den funde værdi af a til at bestemme b i en af de to ligninger.

b) Brug formlen

  T_2 = \frac{log(2)}{log(a)}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2020 af peter lind

Det fremgår af grafen at det er en eksponentiel voksende funktion, hvilket også fås af at der er en fordoblingstid.

brug formlerne 99, 102 og 105 på side 19 i din formelsamling


Skriv et svar til: Tal, ligninger og formler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.