Matematik

Hvordan bestemmer jeg vinkel, afstand og omkreds i denne opgave?

04. februar 2020 af OKM (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan forklare hvordan jeg griber dette spørgsmål an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2020 af peter lind

PS har længden 6 kugleradier

SQ har længden 3 kugleradier

vinkel PSQ er 60º  Dermed kan alt i trekant PQS bestemmes


Svar #3
04. februar 2020 af OKM (Slettet)

#2

PS har længden 6 kugleradier

SQ har længden 3 kugleradier

vinkel PSQ er 60º  Dermed kan alt i trekant PQS bestemmes

kan du uddybe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2020 af peter lind

Hvad vil du have uddybet ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2020 af AMelev

Trekant PQR er også lidesidet (alle sider har længde 6r, hvor r = kugleradius).
I en ligesidet trekant er alle vinkler 60º og højde = vinkelhalveringslinje = median.
Der er en skrivefejl i #1, det er PQ, der har længden 6r, ikke PS.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2020 af mathon

a)      

           eller da \anglePSQ\anglePSQ\angle PSQ = 90°    (PS er midtnormal)

                          \small \begin{array}{llll}&\sin(v)=\frac{3r}{6r}=\frac{1}{2}\\\\&v=\sin^{-1}\left ( \frac{1}{2} \right )=30\degree \end{array}


Skriv et svar til: Hvordan bestemmer jeg vinkel, afstand og omkreds i denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.