Matematik

Omskrives til en andengradsligning

04. februar 2020 af Buma (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hvordan kan man omskrive denne til en andengradsligning

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2020 af peter lind

Gang ligningen med (x-0,032)(x-0,005)

gang derefter paranteserne ud og flyt x over på venstre side


Svar #3
04. februar 2020 af Buma (Slettet)

Men kan ikke sp hvordan man få en andengradsligning

Svar #4
04. februar 2020 af Buma (Slettet)

Får nemlig det her

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2020 af peter lind

Der er flere fejl i dette så gå langsommere frem.

Først ganger du med (x-0,032)(x-0,005) og skriver resultatet ned

Derefter ganger du tallet 106,9 ind i parantesen med x-0,0032

derefter ophæver du en af de tilbageværende paranteser og ganger den anden ind

til slut ganger du den sidste parantes ud


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2020 af StoreNord

#4
Det er skam også rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2020 af peter lind

Der er flere fejl i dette så gå langsommere frem.

Først ganger du med (x-0,032)(x-0,005) og skriver resultatet ned

Derefter ganger du tallet 10-6,9 ind i parantesen med x-0,0032

derefter ophæver du en af de tilbageværende paranteser og ganger den anden ind

til slut ganger du den sidste parantes ud


Svar #8
04. februar 2020 af Buma (Slettet)

Kan du vise mig det med tal du kan bare bruge andre tal forstår det nemlig ikke helt

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. februar 2020 af peter lind

gange med (x-0,032)(x-0,005)

10-6,9(x-0,032)(x-0,005) = x

Derefter ganger du de 10-6,9 ind i den første parantes


Svar #10
04. februar 2020 af Buma (Slettet)

Men det er ikke en andengradsligning for x er ikke i anden altså den udenfor =

Svar #11
04. februar 2020 af Buma (Slettet)

Nu får jeg det her

Brugbart svar (0)

Svar #12
04. februar 2020 af peter lind

Det er da en andengrads ligning


Svar #13
04. februar 2020 af Buma (Slettet)

Er a så 1 c er 10-6,9 *0,0016 og b er -10-6,9*x

Brugbart svar (0)

Svar #14
04. februar 2020 af peter lind

Du må ikke skrive 10-6,9 hvis du mener 10-6,9 = 10^(-6,9). Det betyder noget helt andet

Du skal gange tallene sammen

Der står også et x på venstre side


Svar #15
04. februar 2020 af Buma (Slettet)

Men det forstår jeg ikke helt det ned at jeg skal gang det sammen og hvad skal jeg gør med det x på den anden sidste får vi så x3?

Brugbart svar (0)

Svar #16
05. februar 2020 af peter lind

Du må ikke aflevere et tal som 10-6,9*0,016 eller 1-6,9

Du flytter bare x over på den anden side og trækker sammen


Skriv et svar til: Omskrives til en andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.