Kemi

Mængdeberegning

05. februar 2020 af Liselottehjælp (Slettet) - Niveau: B-niveau

I råolie er der ofte store mængder svovl. Af hensyn til miljøet fjernes dette svovl ved at behandle olien med H2.

En portion olie antages at have sammensætningen C13H28S. Ved reaktion med H2 sker der derfor følgende afstemte reaktion:

C13H28S(l)  + H2(g) → C13H28(l) + H2S(g)

a)     Beregn masseprocent svovl i C13H28S.

b)    Beregn den stofmængde H2, der forbruges ved omdannelse af 10,0 kg C13H28S.


c)     Beregn det volumen H2S, der dannes ved 300 °C og 1,00 bar.

Har virkelig brug for hjælp til min Kemi aflevering


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll}a)\\&&M(C_{13}H_{28}S)=\textup{Sum}\left ( \left \{ 13,28,1\right \}\cdot \left \{ 12.011,1.008,32.065 \right \} \right )\; u=216.432\; u\\\\&\textup{svovlprocent:}&p=\frac{32.065}{216.432}\cdot 100\% \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2020 af Jamulla

Airbags i biler har længe været brugt, hvor disse blæses op af dinitrogen som dannes ved spaltningen af natriumazid:

2NaN3 ( s ) → 2Na ( s ) + 3N2 ( g )

For at svarerne på følgende spørgsmål kan registeres skal der være to decimaler og mellemrum til enheden.

1. Hvis der bruges 100 g NaN 3 , hvad vil stofmængden af den dannet dinitrogen være?

2. Brug den indtastede stofmængde til at finde volumen af den dannet mængde dinitrogen, når temperaturen er 20° C og trykket er 1,022 bar.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2020 af mathon

b)         

                \small \small \begin{array}{|l|c|c|c|}\hline &C_{13H_{28}S} &H_2&H_2S\\\hline\textup{masse}/g&10000&&\\\hline\textup{molmasse}/\frac{g}{mol}&216.432&2.016&34.081\\\hline\textup{antal mol}&46.204&\mathbf{{\color{Red} 46.204}}&\mathbf{{\color{Blue} 46.204}}\\\hline\textup{koefficienter}&1&1&1\\\hline \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2020 af mathon

c)
          benyt
                      \small V_{H_2}=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}                          \small R=0.083145\; \tfrac{bar\cdot L}{mol\cdot K}


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2020 af mathon

tastekorrektion:          

                        \small \begin{array}{|l|c|c|c|}\hline &C_{13}H_{28}S &H_2&H_2S\\\hline\textup{masse}/g&10000&&\\\hline\textup{molmasse}/\frac{g}{mol}&216.432&2.016&34.081\\\hline\textup{antal mol}&46.204&\mathbf{{\color{Red} 46.204}}&\mathbf{{\color{Blue} 46.204}}\\\hline\textup{koefficienter}&1&1&1\\\hline \end{array}


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.