Matematik

Omskrive til andengradsligning

07. februar 2020 af Markus12312 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan omskriver man ligningen til en andengradsligning på standardform.

y=(x-1)/(x^2+1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2020 af peter lind

Det kan du ikke. Det er en funktion


Svar #2
07. februar 2020 af Markus12312 (Slettet)

Gør rede for, at ligningen  f (x)=1ikke har en løsning.

hvordan skal denne løses?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2020 af Capion1

# 0
y skal forstås som en funktion af x.
       y = f (x) = (x - 1) / (x2 + 1)
For at undersøge, om der findes et x , således at f (x) = 1, løser vi ligningen
       1 = (x - 1) / (x2 + 1)
Er der ingen reel(le) løsning(er), er løsningsmængden den tomme mængde, ∅. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2020 af peter lind

Gang ligninen med x2+1


Svar #5
07. februar 2020 af Markus12312 (Slettet)

og hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2020 af peter lind

Derefter trækker du det oer op samme side


Svar #7
08. februar 2020 af Markus12312 (Slettet)

Jeg laver ligninger f(x)=1 om til andengradsligning 

0=0*x^2+0x+1

d=0^2-4*0*1

d=0

Når d = 0 har ligingen jo en løsning som den jo ikke skal have?


Svar #8
08. februar 2020 af Markus12312 (Slettet)

skal jeg finde max/min for funktionen ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. februar 2020 af ringstedLC

Få styr på begreberne.

Du kan ikke lave f(x) = 1 om til en 2. gradsligning. Det er en 2. gradsligning.

\begin{align*} y=f(x) &= \frac{x-1}{x^2+1}\text{ er en funktion} \\ 1 &= \frac{x-1}{x^2+1}\text{ er en ligning} \\ x^2-x+2 &= 0\;,\;(x^2+1\neq 0\;,\;x \in\mathbb{R}) \\ d=(-1)^2-4\cdot 1\cdot 2 &=-7 \\ x &= \left \{ \right \} \end{align*}


Svar #10
08. februar 2020 af Markus12312 (Slettet)

okay, så jeg argumentere bare med at da d <0 er der ingen løsning ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. februar 2020 af ringstedLC

Du løser ligningen og viser, at den ikke har nogen løsninger. Det er en redegørelse.


Svar #12
08. februar 2020 af Markus12312 (Slettet)

skal skal man finde x-koordinaterne ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. februar 2020 af ringstedLC

#11

Du løser ligningen og viser, at den ikke har nogen løsninger. Det er en redegørelse.

er måske lidt tvetydig.

Du går igang med at løse ligningen. Det kan gøres ved at bestemme d.

Når d < 0 har ligningen ingen løsninger.


Svar #14
08. februar 2020 af Markus12312 (Slettet)

ja d=-7 derfor ingen løsning 


Skriv et svar til: Omskrive til andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.