Matematik

Differentialligninger

09. februar 2020 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Når man skal integrere -d[A]/dt=k, hvordan får man det der minus over på den anden side, så løsningen bliver [A]=-k*t+c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2020 af mathon

                           \small \small \small \begin{array}{lllll}&\mathrm{d} \left [ A \right ]=-k\, \mathrm{d} t&\textup{med efterf\o lgende integration}\\\\&\int\mathrm{d} \left [ A \right ]=\int-k\, \mathrm{d} t\\\\&\left [A \right ]_t=-k\cdot t+\left [A \right ]_0 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2020 af ringstedLC

En diff.-ligning er også en ligning:

\begin{align*} \frac{-d[A]}{dt} &= k \\ \frac{d[A]}{dt} &= -k \end{align*}


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.