Fysik

Energi beregninger.

10. februar 2020 af Mushface - Niveau: C-niveau

Hejsa .

En verden af fysik C , opgave 2,16.

Ved et forsøg forbrændes 2,80 kg af et brændsel, og det registreres, at der frigives en energimængde på 44,2 MJ.

Jeg skal så beregne brændsels værdien for 1 kg . Så jeg derved kan slå det op i et skema og finde ud af hvilket materiale der er tale om .

Har googlet, og spurgt omkring .. uden at kunne få en beregningsmodel / formel for hvordan jeg gør.

- pls help :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2020 af mathon

              \small \small \begin{array}{llll}\textup{br\ae nd(sels)v\ae rdien:}&\frac{44.2\; MJ}{2.80\; kg}=15.79\; \frac{MJ}{kg} \end{array}


Svar #2
10. februar 2020 af Mushface

Tak for respons.


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. februar 2020 af Sveppalyf (Slettet)

B = E/m

B = 44,2 MJ / 2,80 kg = 15,8 MJ/kg

Det kunne godt være træ. Brændværdien af træ varierer efter hvor stort et vandindhold der er i træet, men omkring 15 MJ/kg er en typisk værdi.


Svar #4
10. februar 2020 af Mushface

Nogen der kan forklare hvordan , at divisionstykket fungere. Og hvorfor passer værdierne ?.

Jeg tænker det er fordi Brændsel værdien altid er MJ/KG. 
Men hvorfor ved jeg , at ved at dividere disse to værdier med hinanden får jeg Brændværdien af 1 kg ?. 

(matematik er ikke mit stærke felt)


Skriv et svar til: Energi beregninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.