Matematik

pris for kørsel i en taxa

12. februar 2020 af ceciliebrendstrup (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har lavet a) men kan slet ikke vikle mig ud af b og c? kan jeg bede om lidt hjælp, tak på forhånd!

Prisen for kørsel med taxa i en given by er givet ved p(x,y)=8x+6y+35,

Hvor p(x,y) er den samlede pris (målt i kr.), x er den kørte afstnd målt i km og y er tiden turen tager målt i minutter

a) Forklar betydningen af tallene 8,6 og 35 i forskriften P 

En bestemt tur kostede 185kr og tog 10 min

b)  Bestem hvor lang taxaen kørte

c)  Bestem de partielt afledede, og forklar betydningen af de to tal.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2020 af StoreNord

b)
p(x,10)=                      8x+6*10+35=185                 find x


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2020 af ringstedLC

b) 

\begin{align*} p(x,10) &= 185 \\ x &=\;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2020 af matematikkkkkk (Slettet)

#1

b)
p(x,10)=                      8x+6*10+35=185                 find x

jeg får x=45/4= 11,25?   er det rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. februar 2020 af StoreNord

Ja


Skriv et svar til: pris for kørsel i en taxa

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.