Matematik

Løn

13. februar 2020 af mariaher - Niveau: 10. klasse


Sælgere søges Du kan vælge mellem to aflønningsformer: 1: Du får en garanteret minimumsløn på 15 000 kr. pr. måned. Derudover får du 20 % af det beløb, du sælger for. 2: Der er ingen garanteret minimumsløn. Til gengæld får du 30 % af det beløb, du sælger for.

Bjarne og Emma søger arbejde som sælger. De bliver begge ansat. Bjarne vælger aflønningsform 1, og Emma vælger aflønningsform 2. Den første måned er Emmas løn 24 000 kr.
Spørgsmålerne:
3.3 Tegn i samme koordinatsystem det grafiske billede af sammenhængen mellem salg og løn for både Bjarne og Emma. Salget skal være i intervallet [0 ; 250 000]. Brug regneark. 
3.4 Opstil en funktionsforskrift, der beskriver sammenhængen mellem det beløb, Emma sælger for, og hendes løn. 
3.5 Hvor meget skal Bjarne og Emma sælge for på en måned, hvis de skal have samme løn?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2020 af Moderatoren

Hvad har du præcist problemer med? 

Start med at forklare den første opgave.


Svar #2
13. februar 2020 af mariaher

3.1 Hvor meget sælger Emma for, den første måned hun er ansat? 
3.2 Forklar hvilke af disse funktioner, der beskriver sammenhængen mellem det beløb, Bjarne sælger for, og hans løn? f(x) = 20 · x + 15 000 g(x) = · x + 15 000 h(x) = · x + 15 000 i(x) = 0,20 · x + 15 000
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2020 af Moderatoren

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.

3.1: Kig på oplysningerne, som du får:

"2: Der er ingen garanteret minimumsløn. Til gengæld får du 30 % af det beløb, du sælger for."

"Emma vælger aflønningsform 2. Den første måned er Emmas løn 24 000 kr."


Svar #4
13. februar 2020 af mariaher

Problemet er at jeg kan slet ikke forstå hvordan skal jeg løse opgaver 3.3, 3.4, 3.5(((


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2020 af Moderatoren

Skriv hvad du præcist har problemer med i opgave 3.3 – så kan man hjælpe dig. 


Skriv et svar til: Løn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.