Matematik

Hjælp til mat

18. februar 2020 af karlharbrugforhjælp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har lidt svært ved at løse denne opgave. Jeg ville spørge om der er nogle der kunne laveet løsningsforslag med forklaringer. Er nemlig i gang med at læse op til en matematikprøve

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2020 af 101214 (Slettet)

prøv at bruge pythagoras


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2020 af Soeffi


Svar #3
19. februar 2020 af karlharbrugforhjælp (Slettet)

#1

prøv at bruge pythagoras

Hvordan skal jeg bruge phytagoras. Jeg kender længden på den ene katete på 9 m, men kender hverken hypotenusen eller den anden katete


Svar #4
19. februar 2020 af karlharbrugforhjælp (Slettet)

#2

#0. Se evt. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1916146.

Jeg forstår ikke helt hvad det er i gør inde i den tråd. Jeg vil ikke have om svaret men mere en forklaring på hvordan det hænger sammen. I den anden tråd står der at man skal dividere 9 med 4, men jeg undrer mig over hvad der ligger bag det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2020 af Fysikxd (Slettet)

Jeg ved heller ikke, hvorfor de siger: "Prøv at bruge pythagoras".


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2020 af Fysikxd (Slettet)

Ohh, nu forstår jeg.


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. februar 2020 af 101214 (Slettet)

Hypotenusen er jo stangen


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. februar 2020 af ringstedLC

#7

Hypotenusen er jo stangen

Hypotenusen er noget af flagstangen. Se: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1916146#1917265


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. februar 2020 af 101214 (Slettet)

nå så man jo bare bruge phytagoras til at finde hypotenusen når den modstående katete er 1m og derfra finde vinklenog så sige 9/Cos(v) for at finde den nye modstående katete...eller tager jeg fejl???


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. februar 2020 af ringstedLC

#9: Øhh, ja. Man bruger ikke cosinus til at beregne en modstående katete. Men du kunne bruge tangens:

\begin{align*} \tan(v) = \tfrac{1}{4}&=\frac{x}{9} \\ x &= \tfrac{9}{4}=2.25>1.8 \end{align*}

hvilket minder meget om metoden med ensvinklede trekanter.


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. februar 2020 af 101214 (Slettet)

ingen grund til at være flabet, jeg prøver bare at hjælpe...


Skriv et svar til: Hjælp til mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.