Matematik

Omformning

20. februar 2020 af l24 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med de tre andre forklaringer?:) 

Nedenfor er ligningen                    Forklaring hvert trin i omformning: 

2468=1750 * (1+r)9                        ligningen skrives op. 

2468/1750 = (1+r)9                        Der divideres på begge sidere af lighedstegnet. 

9√2468/1750 =  9√(1+r)9

9√2468/1750 - 1 = r

r= 9√2468/1750 - 1 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2020 af ringstedLC

\begin{align*} \sqrt[9]{\frac{2468}{1750}} &= \sqrt[9]{(1+r)^9} \text{ der uddrages den 9. rod p\aa \,...} \\ &= {\color{Red} 1+r\;,\;\sqrt[n]{a^n}=a}\text{ (blot en forklarende tilf\o jelse).} \\ \sqrt[9]{\frac{2468}{1750}}-1 &= r\text{ der \,...}\end{align*}


Skriv et svar til: Omformning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.